Inspiratiemagazine over het vergroenen van steden

Thema: Het belang van spelen en recreëren in de natuur

Het vergroenen van steden en het terugbrengen van inheemse natuur in het buitengebied is wereldwijd een actueel en belangrijk thema. Groene parken, daken, gevels, (bedrijfs)tuinen en speelpleinen zijn nodig om onze leefomgeving prettig en leefbaar te houden. Daarom zet Jonkers zich in voor de Groene Stad van de Toekomst. In dit magazine laten we zien hoe we samen zo’n mooie en functionele groene stad kunnen creëren.

We laten zien hoe je bedrijfsterreinen en buitengebieden natuurlijk kunt inrichten. DHL Weert is daar een inspirerende voorloper in. Dit bedrijf koos bewust voor een natuurlijk ingericht buitenterrein waarin de inheemse flora en fauna bevorderd wordt en waarin de medewerkers tijdens hun pauze kunnen recreëren en ontspannen.

Daarnaast introduceren we ons nieuwe concept JONK! dat groene speelomgevingen creëert in diverse contexten, zoals schoolpleinen en openbare ruimten. Natuurlijk ingerichte speelplekken dagen kinderen uit in hun creativiteit, speelsheid én nieuwsgierigheid. Klimmen, klauteren, ontdekken en verstoppen; op een natuurlijke speelplek kan dit allemaal.

Binnen het concept JONK! werkt Jonkers aan uitdagende én tevens veilige groene speelomgevingen die geschikt zijn voor alle leeftijden. Zo ontwerpen en realiseren we groene schoolpleinen voor én met de kinderen. In dit magazine nemen wij jou mee naar een basisschool in Urmond die bewust koos voor het vergroenen van het schoolplein.

Wij wensen je veel leesplezier en inspiratie toe!

Jos Jonkers Directeur Jonkers hoveniers | daktuinen | natuur | water

001-Jonk-wadi-Siebengewald-js-202307080941-6151-lr

1 | Jonkers lanceert JONK!

Een nieuw concept voor natuurlijk spelen!

IMG_9975

2 | BASISSCHOOL DE MAASKEI IN URMOND

Ravotten, klimmen en klauteren op de natuurlijke speelplaats

016-Weert-DHL-js-202307181503-5962-lr

3 | DHL KIEST VOOR EEN NATUURLIJKE INRICHTING VAN HET BUITENTERREIN

Optimaal potentieel voor inheemse flora en fauna

014-Venlo-rotonde-Celsiusweg-js-202306261434-5170-lr

4 | Een natuurlijk ingericht bedrijfsterrein

Ontdek de voordelen en hoe je het aanlegt!

Meer weten over HET BELANG VAN SPELEN EN RECREËREN IN DE NATUUR?

Waar wil je meer over weten?

Invalid Email
Invalid Number