KIDSpanel

Kinderen over het belang van groen voor onze toekomst

De natuur heeft voor kinderen iets magisch. Kinderen raken verwonderd door de vele kleuren die de natuur rijk is en de mooie vormen van bomen en bloemen. Zij zijn nieuwsgierig naar de dieren die in de natuur leven en worden enthousiast van prachtige natuurverschijnselen zoals sneeuw, zon en een regenboog. De natuur nodigt uit om te spelen, te ontdekken en te ontspannen. Wij vroegen aan 10 kinderen hoe belangrijk groen voor hen is.

“Buiten ziet het er vaak saai uit, dit zou veel groener kunnen. Met gras, klimplanten, plantenbakken en bijenhotels maken we van onze omgeving een jungle om in te spelen!”

kidspanel1

Weinig groen

 

Kinderen spelen graag in de natuur. Denk aan hutten bouwen, in bomen klimmen, zwemmen in een beek, bloemetjes plukken of dieren spotten. Echter als kinderen hun eigen leefomgeving scannen, dan is daar weinig groen te vinden. Zodra zij de voordeur uit lopen, wordt het straatbeeld gedomineerd door tegels, asfalt, zand en bakstenen. Ook zien kinderen veel vervuiling zoals plastic dat op straat wordt gegooid. 

“Groen is de toekomst! Zonder groen en natuur gaat de aarde stuk.”

kidspanel2

“Mensen die plastic in de natuur gooien verdienen een taakstraf: een dag de natuur opschonen door plastic te prikken.”

Groene oplossingen

 

Kinderen zien veel mogelijkheden als het gaat om het vergroenen van onze omgeving. Er kan meer gedaan worden met het opwekken van energie door windmolens en zonnepanelen. Meer natuur in de stad zoals natuurspeelplekken, grastegels, groene daken, het gebruik van natuursteen en meer plantenvakken en plantenbakken. Daarnaast mag er meer gedaan worden om plastic vervuiling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door bewustwording te stimuleren met meer opvallende vuilnisbakken of door een taakstraf te geven aan milieuvervuilers.

kidspanel4

Alle ideeën van de kinderen werden door illustrator Maikel Verkoelen uitgewerkt en dat leverde dit prachtige beeld op:

Puck_Groene_Stad-StudioMIK-FCversie-FINAL

Bouw je ook met ons mee aan een  groenere toekomst?

Waar wil je meer over weten?

Invalid Email
Invalid Number